Välkommen till

Bondgården

i Danshyttan

 

Kontakt

e-post

stig.johansson@danshyttan.se

"ytpost"

Masmästargården 197 Danshyttan

711 96 Storå

telefon

070-6438708

Existensmaximum.pdf Ett år på en getgård

Länkar

I närheten finns Bergslagsleden som rankas som en av de bättre vandringslederna utanför fjällvärlden. Här finns också det intressanta Kindlaområdet som är ett naturreservat med delvis urskogskaraktär samt spår från mänsklig verksamhet ända från år 0.
Vill du känna mer av historiens vingslag är det bara att "gå utanför dörren" och se spåren av järnhanteringen i byn och dess omgivning.
Löa hytta är en sevärd bergsmanshytta.
Vid Råsvalens nordvästra strand hittar vi spår från vikingatid i Råsvalslund.
Mer bergshantering ser vi spår av vid Stripa gruva och Gullblankagruvan som vi når genom att följa Gullblankabanan som går genom Danshyttan.
I Nyberget finns en hyttby som är sevärd. Dessutom finns det
golfbanor både i Lindesberg, Nora och Stjärnfors. Museer som täcker en stor del av gångna dagars verksamhet finns också på ett flertal ställen. Skulle du som stadsbo drabbas av lappsjuka finns Örebro bara 45minuter bilfärd bort eller varför inte göra det till ett miljövänligare stadsbesök genom att åka tåg från Storå. Mat är till för både gommens och ögats nöje. Bredsjö Mjölkfår, Grythyttans vin och Måltidshuset i Grythyttan är en fin dagsrunda. Ja, det finns så "môe me grejer å göre" om man inte bara vill ta det lungt.

Ovan Ljusnarn med Opera på Skäret från Mackarsberg. Nedan Råsvalen från Risbergsåsen "utanför husknuten"