Välkommen till

Bondgården

i Danshyttan

 

Kontakt

e-post

stig.johansson@danshyttan.se

"ytpost"

Masmästargården 197 Danshyttan

711 96 Storå

telefon

070-6438708

 

Länkar

Vill du bo i genuin bergslagsmiljö?
I Mor Söderbergstugan, bilderna till höger, finns det möjlighet att bo i genuin 1800-tals miljö. Husets atmosfär lungnar ner tempot i kroppen. Det viktiga blir att njuta av livets egen puls och möta sig själv och de man lever tillsammans med. Sysslor som att bära in ved till spisen  och bergslagskaminen, hämta vatten och gå ut med slasken kan bli rent kontemplativa i kontrast till det "vanliga" livet med alla bekvämligheter.
 Utedass för den som vill.  Annars går det bra att använda toalett och dusch i huvudbyggnaden. Interiörbilderna visar köket och kammaren i Mor Söderbergsstugan. Det finns sovplats för 4-6 personer samt 2 personer i drängkammaren som är på nedre botten. Där finns det även kylskåp och elspis.

Priser: Mor Söderberglägenheten 500:-/dygn, 3000:-/vecka. 

Drängkammaren 300:-/dygn, 1800:-/vecka

 Längst ner är gårdens lekstuga som brukar vara en "hit" hos små barn. Ca 200m till "eget bad" av enklare slag. Möjlighet till att prova på hantverk, prata med djuren på gården. Vad som finns runtomkring se länken Omgivningarna. I Tidigare inlägg finns bl.a. bilder från olika delar av gården och byn.


Vi har också ett hus ett par kilometer från gården som vi håller på att återställa till de första årtiondena på 1900-talet. Senast det huset var renoverat var 1904, förutom att el kopplades in på 1920-talet för att kopplas bort igen ca 1950. Korslund heter den stugan.
Är du intresserad så kontakta oss på tel 0581-44019 eller säkrast 070-6438708. Eller e-post om det känns bättre stig.johansson@danshyttan.se 

Korslund har i stort sett restaurerats färdigt på nedre våningen. Nu håller vi på med vindsrummen och frontéspisen. Här en bild på stugan i vinterdräkt och köket i sommarljus.

 

 

Ovan Mor Söderbergsstugan oktober 2009. Nedan köket och kammaren i stugan och lekstugan.